zondag 8 maart 2015

Dag 2: zondag 8 maart Orlando

Voila onze eerste volledige dag in Florida loopt bijna ten einde. Vandaag was eerder een luie dag. De komende weken zullen nog druk genoeg worden.
Deze morgen (of eerde nacht) werd ik de 1e keer om 3u30 wakker. Daarna nog eens om 5u om dan tenslotte om iets voor 8 wakker te schieten. Dat viel me uiteindelijk heel erg mee. Vorige reizen naar de VS was ik de eerste dagen ooit om 5u al klaarwakker. Ons hotel deed tot 8u30 ontbijt voor 2 personen voor 15$ dus wij snel naar de ontbijtzaal. Het was een uitgebreid ontbijtbuffet. Ideaal om de dag mee te beginnen.
Daarna ging het richting een Walmart Super Center om drinken, koeken en een frigobox in te slaan voor de volgende dagen. Vinnie was onder de indruk van de omvang van de Walmart. Het is haar 1e keer in de VS en dan is alles inderdaad HUGE. We dropten de spullen op onze hotel kamer en ik typte nog snel het berichtje van deze morgen op onze blog.
Daarna zijn we naar de Orlando Premium Outlets Center gereden. Dit was een halfuurtje rijden. Stel je een shopping center bij ons voor en dat dan maal 5. Niet echt ons ding eigenlijk en dus hebben we ook niets gekocht. In het hotel hadden ze gezegd dat het hier heel druk zou zijn. Zeker omdat het zondag was maar dat viel al bij al goed mee. We hebben hier nog snel iets gegeten. Aangezien het ondertussen al bijna  15u30 was en de NBA-wedstrijd om 18u begon, vertrokken we dan maar richting Amway Center, de thuisbasis van Orlando Magic.
Ver rijden was het niet meer waardoor we ruim voor 16u aankwamen bij de arena. We parkeerden de auto in een garage langs het stadion. We mochten pas om 16u30 binnen en stonden zo goed als vooraan in de rij om aan te schuiven. Wat hier toch wel opvalt is het feit dat Amerikanen sport op een andere manier beleven dan in Europa. Fans van Orlando en de Boston Celtics staan hier samen aan te schuiven en gezellig met elkaar te babbelen. Terwijl ze bij ons de voetbalsupporters streng van elkaar gescheiden houden.
In het Outlet Center was ons al opgevallen dat er veel mensen met een T-shirt van voetbalclub Orlando City rondliepen. In kleuren die mij trouwens nauw aan het hart liggen: paars en wit. Bekendste speler van deze gloednieuwe club in de MLS (Major League Soccer) is Kaka. Vandaag startte de Soccer competitie en was het dus de eerste wedstrijd van Orlando City. Er ging een hele meute supporters richting het stadion dat vlakbij het Amway Center ligt. We spraken een man aan en hij wist ons te vertellen dat er bijna 62 000 mensen in het stadion zouden zitten. Wat we dus ook gemerkt hebben bij de NBA wedstrijd. Het stadion was amper voor de helft gevuld. Ook omdat het reguliere NBA-seizoen op z'n einde loopt en Orlando Magic de play-offs toch niet meer kan bereiken. Boston Celtics wel dus zij konden maar beter winnen.
We gingen het immense stadion bijna 1,5 uur voor de wedstrijd binnen. Ik ging op de foto met 2 cheerleaders. Na wat rondkijken hebben nog een snelle hap en wat te drinken genomen en een 40-tal minuten voor aanvang van de wedstrijd zaten we in de arena. We waren onder de indruk. Weer echt HUGE. Er is plaats voor 18 500 supporters. Maar het was dus amper voor de helft gevuld. Wat dus eigenlijk een tegenvaller was. We hebben wat gepraat met de mensen die rondom ons zaten. Zowel Magic als Celtic fans. Ze zitten hier gewoon langs elkaar in het stadion. Ook iedereen is weer heel vriendelijk.
De wedstrijd dan. Het leek in de eerste 2 quarters een walk over te gaan worden voor de Celtics maar Orlando kwam op het einde van wedstrijd goed terug en won uiteindelijk nog met 98 -103. In het begin was het niet echt spannend of spectaculair maar naar het einde toe werd het als maar spannender. Tussen de quarters of tijdens de time outs wordt hier veel show verkocht. Grappig om naar te kijken toch wel. Heel leuk om eens een keer mee te maken. En uiteindelijk werd wedstrijd toch nog de moeite. Alleen jammer van de vele lege plekken in het stadion waardoor de sfeer ook niet echt goed was.
Ondertussen is het bijna 23u. Nog snel even douchen en dan slapen. Morgen gaan we naar een paar natuurparken "in de buurt" van Orlando waar je zeekoeien of lamantijnen zitten en waar je kan kanovaren. Een heel andere belevenis dus.
Wat me ondertussen ook al opgevallen is dat er hier een pak harder en bruusker gereden wordt dan in het Westen van de VS. Misschien ook omdat we in de buurt van een grote stad zitten. Daar zullen we de volgende dagen en weken wel achter komen.

Groeten,
Jeroen

 Onze auto


Geen opmerkingen:

Een reactie posten