maandag 16 maart 2015

Dag 7: vrijdag 13 maart Fort Lauderdale – Miami Beach

Vandaag begon onze dag weer om 7u. We moesten naar de haven van Miami voor de Flogging Molly Salty Dog Cruise vandaag. Rond 12u zou het boarden beginnen maar we moesten al rond 11u aan het schip zijn. Van Fort Lauderdale tot Miami Beach, waar we de auto terug moesten inleveren, zou nog een dik halfuur rijden zijn volgens de gps. Met het verkeer op de I95 weet echter maar nooit. Dus na het ontbijt vertrokken we rond 8u30 richting Miami Port. Het verkeer in Orlando was al zot en Miami moet er niet voor onderdoen. We stonden regelmatig stil maar rond 9u15 waren bij Avis om onze auto in te leveren. Dat was in ieder geval snel afgehandeld. We namen een taxi naar de haven. Onze vrouwelijke chauffeur was heel vriendelijk en legde uit dat je niet recht naar de haven kan rijden maar via een omweg door een tunnel. De rit kostte ons 40$ inclusief tip. Het was ondertussen al bijna 10u30 en de temperatuur zat al weer rond de 28°C. Het koelt hier ’s nachts ook amper af. Gelukkig staat er wel heel wat wind.
Wat een enorm schip! Nu kon het wachten beginnen. Het inchecken en de controle verliep echter vlot en rond 11u30 zaten we in de vertrekhal. We kwamen hier al direct Vlamingen tegen. 2 meisjes die in Gent woonden. Ze zeiden dat er nog 2 Belgen op de cruise zouden meegaan.
Vrijwel meteen daarna begonnen ze te boarden. We waren meteen onder de indruk van de binnenkant van ons schip 'Norwegian Sky'. Om 12u stonden we al aan onze kajuit. Onze handbagage mochten we al in de kamer zetten maar onze koffer was er nog niet. Ze moesten de kamer ook nog klaarmaken. Het viel op dat er heel veel personeel op het schip rond liep. Vooral Aziatische mensen. Allemaal even behulpzaam en vriendelijk.
Op de gang geraakten we aan de praat met een koppeltje dat in Denver woonde maar afkomstig was van Miami. Ze vroegen of we zin hadden om met hen te gaan eten. We rammelden van de honger dus we gingen met hen mee. We wisten niet goed wat te verwachten van het eten dat in de prijs inbegrepen was. Maar dat viel zeer goed mee. Er is hier van ’s morgens tot ’s avonds een uitgebreid buffet en de namiddag een barbecue aan het zwembad. Enkel voor frisdranken en alcohol moet je bijbetalen. Water en verschillende soorten fruitsappen zijn ook inbegrepen. Het eten was echt heel lekker. Dat hadden we niet verwacht.
Daarna zijn we het schip maar eens gaan verkennen. Je kan hier ook excursies plannen in de Bahamas. Want morgen meren we om 8u aan in Nassau, de hoofdstad van de Bahamas, en om 17u vertrekken we terug. Daarna varen we naar een privé-eiland van de cruisemaatschappij op de Bahamas waar we dan ook van 8u tot 17u blijven. We boekten voor zaterdag een trip met een boot met een glazen koepel waardoor je helemaal onderwater kan kijken. En zondag gaan we op het andere eiland snorkelen.
Om 16u30 moest iedereen naar buiten voor de veiligheidsinstructies. Die verliep behoorlijk chaotisch aangezien er blijkbaar al redelijk wat mensen boven hun theewater waren. Het personeel besefte dat het geen nut had om deze bende lang keurig in de rij te laten staan dus we konden snel terug naar binnen. We ontmoeten hier ook nog een koppel uit Santa Cruz in Californië. Ook weer aangename, vriendelijke mensen.
Daarna passeerden we eerst eens langs de barbecue aan het zwembad waar ondertussen de eerste groep begon te spelen. Er brak ineens ook een stevig regenbui los. Maar na een paar minuten stopte het gelukkig. Wat ook opviel was dat er hier serieus gezopen werd. Ondanks de hoge prijzen voor cocktails en bier.
Aangezien de groepen nu ook achter elkaar optreden hebben we een aantal bands gezien vandaag. Er zijn hier 3 podia: aan het zwembad en 2 zalen binnen. We zagen oa The Tossers, Hepcat, Gogol Bordello, Flogging Molly en Frank Turner. Vinnie heeft goede foto’s gemaakt van alle bands en ze staat op de foto met haar held Frank Turner.
We hadden het naar onze zin op onze boot. Bij het optreden van Flogging Molly werd het echter minder leuk. Het optreden was in een zaal met om de 2-3 meter vaste zetels. Hierdoor was het op sommige plaatsen serieus drummen en aangezien er ook behoorlijk wat zatte mensen waren, waren er enkele opstootjes. De security had alles snel onder controle maar echt aangenaam was de sfeer tijdens het optreden toch niet.
Het optreden van Frank Turner begon pas om 00u30 en daar was het minder druk. En dus aangenamer. Ik keek het hele optreden niet uit want ik wilde nog douchen en morgen moesten we al om 9u buiten aan het schip staan voor de excursie met de boot. Toen ik op de kamer kwam lag er echter een brief dat het niet doorging want er waren te weinig geïnteresseerden. Had ik dus wel gewoon naar Frank Turner kunnen blijven kijken. Niet dat ik het echt erg vond dat we nu niet zo vroeg op moeten. Na de douche was het al 1u30 en niet veel later kwam Vinnie ook binnen. Zij heeft zich ook nog gedoucht en ondertussen lag ik al te ronken.

Gereden afstand: 27 mijl/43 km

Groeten,
Jeroen

"Ons" schip Norwegian Sky

Onze kajuit

Poolside

Vinnie en Frank Turner

Gogol Bordello

Flogging Molly

Geen opmerkingen:

Een reactie posten