vrijdag 27 maart 2015

Dag 21: vrijdag 27 maart Naples - Miami

Weer een berichtje van Vinnie. Deze ochtend stonden we om 6u30 om, wat toch wel vroeg is als je 3/4 van de nacht hebt wakker gelegen. Een vlug ontbijt en uitchecken. We sliepen gisteren in een Super 8 motel in Naples dit was veruit het  minste hotel dat we tot nu toe gehad hebben. Gisteren bleken dat de andere gasten vooral truckers en een bende hillbillies waren die nog vrij laat op en aan kwamen gereden, vaak met een heleboel lawaai en muziek. Het was er ook niet al te proper en onze kamer was voor ons duidelijk bewoond geweest door een roker. Ach ja, voor één nachtje was het voldoende  al schoot ik regelmatig wakker door enge dromen over kakkerlakken en dergelijke.
We zijn dus vroeg op pad gegaan voor de airboattour in Everglades City. Eerst nog even langs de Walmart voor de picknick. Om 8u30 kwamen we al aan en de tour vertrok om 9u. Er vertrokken 2 airboats waarbij telkens 6 mensen + “chauffeur” aan boord.  Onze  bestuurder, Steven genaamd, was van in het begin grapjes aan het maken, waarvan vooral de tienerdochter van het gezin uit Illinois het slachtoffer van was. Veel dieren zagen we niet maar waarschijnlijk kwam dit door het helse lawaai van onze boot. Steven dacht dat hij ons moest tonen wat zo’n ding allemaal kon en aan een hels tempo scheurden we door de smalle mangroven. Na deze kermisrit stopten we even aan een plaats waar enkele wasberen zouden zitten. En ja hoor, er lagen nog enkele andere boten waarvan sommigen wat eten voor de beestjes bij hadden. Ik vermoed dat deze diertjes zo gewend zijn dat ze dagelijks enkele keren gevoerd worden en dat ze zich hierdoor al heel snel lieten zien. Zo’n wasbeer blijft gewoon een schattig beestje, al kunnen ze ook wel venijnig uit de hoek komen. Deze exemplaren bleven ons gewoon nieuwsgierig aanstaren vanuit de bomen en waren veel kleiner dan we verwacht hadden. Hierna gingen we verder met onze race- euh airboat. Buiten enkele vogels in de verte zagen we niets meer. Maar de laatste 200 meter stond ons toch nog een verrassing te wachten: een dolfijn. We zagen enkel de rugvin een paar seconden maar het was er duidelijk één.  We bleven nog even ronddobberen want misschien liet hij zich nog eens zien. Maar helaas. Om 10u parkeerde captain Steven de boot terug aan de pier. Het was heel leuk om te doen, zeker in zo’n unieke omgeving. Al hadden wel meer een kermisgevoel door de snelheid dan een natuurgevoel.
Het bericht van vandaag is een samenwerkingsverbond. Vanaf hier neemt Jeroen het woord over. We zijn net pizza gaan eten en zijn terug op de kamer. Het is 20u30 en ik type het laatste deel van dit verslag. Vinnie ligt lekker lui op haar bed met de Ipod en een boek.
Na de airboat reden we verder richting Shark Valley voor een fietstocht door de Everglades. Het was net na 11u toen we onze fietsen hadden, maar eerst gingen we nog even wat picknicken voor we aan onze tocht van 22 kilometer begonnen. Dat lijkt niet veel maar in deze temperatuur (+ 30°C) valt het niet te onderschatten. We vertrokken met 2 liter water per persoon en een grote fles Gatorade in onze rugzak. We hadden ook nog dubbele pech want er stond een stevige tegenwind. Het eindpunt van deze toch is een uitkijktoren vanwaar je een mooi zicht hebt over dit deel van de Everglades. Na een uur fietsen waren we er. Ik zeg dan wel eindpunt maar eigenlijk waren we nog maar halfweg want we moesten natuurlijk ook nog terug. Inderdaad 1 uur om 11 km af te leggen maar we zijn ondertussen ook wel een paar keren gestopt om foto’s te nemen en even te pauzeren. Helaas was er langs deze weg amper schaduw wat het alleen maar zwaarder maakte. Bij de uitkijktoren hebben we rustige onze tijd genomen om terug op adem te komen en bij te tanken met water en Gatorade. Na een halfuurtje begonnen we aan de terugweg. Het is natuurlijk wel een unieke ervaring om langs een gracht te fietsen waar om de zoveel meter een alligator ligt. We zagen ook een paar jonge alligators in kleine poeltjes, schildpadden en weer een heleboel reigers en aalscholvers. Aangezien we per uur 9$ moesten betalen en ons 3e uur bijna om was wilden we op tijd terug binnen zijn. We hadden nu wind in onze rug dus het ging een stuk vlotter dan op de heenweg. Met nog een kwartier moesten we nog 3 mijl of bijna 5 km afleggen. Dat moet wel lukken zeiden we tegen elkaar. Ik hield er een goed tempo op na en dacht dat Vinnie wel kon volgen maar blijkbaar zat bijna in het rood. Toen ik rond 14u10 aan de balie kwam om mijn fiets terug in de leveren was Vinnie maar een paar meter achterop. Dat was de laatste kilometers al het geval dus ik dacht dat het wel goed ging. Maar ik had het beter eens gevraagd want toen ze aankwam kreeg ze amper nog een woord gezegd en plofte ze neer op het eerste bankje dat ze tegenkwam. Ze had een hoofd als een tomaat en was bijna aan het hyperventileren. Ik had de inspanning van de laatste kilometers toch wat onderschat. Zeker in deze temperatuur. Gelukkig bekwam ze al snel. We bleven nog even op het bankje zitten en dronken nog maar een flesje water. We hebben allebei vlot 2 liter gedronken op deze tocht. Nu kunnen we er gelukkig al om lachen. Rond 15u vertrokken we dan naar ons laatste hotel in Miami in de buurt van de luchthaven. Morgenvoormiddag moeten we onze Camaro terugbrengen naar Avis en als alles goed gaat hangen we rond 15u30 alweer in de lucht richting New York waar we overstappen voor onze vlucht naar Brussel.
Het is nu 21u en het is hier al een paar uur stevig aan het regenen met rukwinden en bliksem. De eerste echte regen, buiten een buitje een paar dagen geleden ’s morgens. Dat hebben we op de valreep er dan ook nog bij gehad. Het is al een voorsmaakje op wat ons in België te wachten staat. Met als verschil dat het hier wel gewoon warm blijft natuurlijk.
Onze  trip van 3 weken zit er dus bijna helemaal op. Morgen kunnen we het rustig aandoen. Gelukkig moeten we niet midden in de nacht opstaan voor onze vlucht. Het was een prachtige vakantie. Helemaal anders dan mijn roadtrips in het Westen van de VS maar daarom niet minder leuk. De volgende dagen zet ik nog een kleine evaluatie op de blog. Hopelijk heeft iedereen die onze avonturen gevolgd heeft er plezier aan beleefd. In ieder geval bedankt voor de berichtjes en tot over een paar dagen in ons Belgenlandje

Gereden afstand: 108 mijl/173 km

Groeten,

Vinnie en Jeroen Geen opmerkingen:

Een reactie posten