maandag 9 maart 2015

Dag 3: maandag 9 maart Kissimee - Blue Spring SP

Vandaag waren we al voor 7u wakker. Op de planning stond het Blue Spring State Park waar er normaal gezien rond deze tijd van het jaar nog zeekoeien of lamantijnen zitten. Ze komen in de winter naar deze plek om dat het water van de bron het hele jaar door een temperatuur van rond de 23°C heeft. Het was een uurtje rijden vanuit Kissimee dus we gingen al om 7u30 ontbijten. Daarna nog even naar de Wal Mart voor de picknick van deze middag en rond 9u gingen we op weg naar Blue Spring SP. Het was al 10u door toen we er arriveerden. De temperatuur was weer lekker. Een 25-tal graden en een windje zodat het nooit heel heet lijkt. Wel goed insmeren krijg je hier van iedereen te horen. Misschien ook omdat we allebei zo wit zijn :)
We hoopten lamantijnen te zien in het park en ja hoor het was al meteen prijs. De dieren zagen we van ver in het water in het water liggen. Ze lagen lekker in de zonnige kant van het ondiepe water. Dat was helemaal aan de andere kant dus heel erg goed was het niet te zien. De eerste indruk viel dus wat tegen. Er waren echter meerdere uitkijkpunten langs het water en die waren hoger gelegen waardoor je een beter zicht had. Dus we kregen ze uiteindelijk wel vrij goed te zien en soms schoot er zelfs eentje in actie en zwom hij een stukje verder. Ze komen ook af en toe naar boven om water te happen dus dan zie je ze nog beter. Iemand vertelde dat er vandaag 35 lamantijnen geteld waren en dat het in de winter zelfs tot 250 of meer kan op lopen. Er zwommen ook heel wat grote vissen en we zagen ook aalscholvers en schildpadden. Er zou zelfs een alligator gesignaleerd zijn maar die hebben we niet gezien. Maar die we zullen nog wel genoeg te zien krijgen in de Everglades.
We wandelden tot helemaal aan het begin van de bron. Maar daar zagen we geen zeekoeien meer. Je kan hier ook zwemmen maar dat mag nu niet omdat deze dieren absoluut niet gestoord mogen worden. Het eerste souvenir heb ik ook al gekocht: een magneet van een lamantijn. Ondertussen was het al 13u en hadden we toch wel honger. We haalden de picknick uit de koelbox. Er waren veel picknicktafels voorzien maar we waren de enige die hier aten blijkbaar. We kregen natuurlijk het gezelschap van een nieuwsgierige eekhoorn. Fotogenieke mannen zijn dat toch.
Ook speciaal was dat de bomen hier bedekt zijn met een soort mos dat van de takken naar beneden hangt. Dat geeft een aparte beeld.Rond 14u vertrokken we richting een ander State Park: Wekiwa SP. Dat was een halfuurtje rijden en ook al richting Kissimee. Hier kan je oa zwemmen en kajakken. Aangezien we niet veel zin hadden om nog te kajakken trokken we ons zwemgerief aan maakte we een korte maar welgekomen plons in het ondiepe zwemgedeelte. Het was ondertussen toch al een 30-tal graden en de afkoeling deed ons goed. Het was er niet heel druk. Vooral jeugd die van hun spring break aan het genieten waren blijkbaar. Bij ons zou zo'n plek een overrompeling zijn maar hier lag iedereen rustig op een handdoek of te baden. Misschien dat dit in het weekend ook wel anders is. Het was in ieder geval weer iets uniek om hier te kunnen zwemmen. Er wordt trouwens overal borden met de waarschuwing dat je op eigen risico moet gaan zwemmen maar dat is natuurlijk typisch Amerikaans. Want ik kan me niet inbeelden dat als je kan zwemmen, hier iets mis kan gaan. Tenzij je een alligator tegenkomt want daar stonden ook borden van. We maakten ook nog een korte wandeling door een bos met palmbomen en andere tropische planten.Rond 17u vertrokken we terug richting ons hotel. We hebben de gps ondertussen zo ingesteld dat we die vervelende tolwegen kunnen vermijden. Hierdoor stuurde hij ons langs een route waar we anders nooit langs gereden zouden zijn. Het duurde wel wat langer en het was ook spits maar we waren blij dat we niet opnieuw de drukke autostrade op moesten waar het waarschijnlijk toch weer file was.
Het is nu 19u30. We komen er ook net achter dat het hier blijkbaar maar 5 uur vroeger is dan in Belgiƫ. Komt waarschijnlijk door het winteruur in Belgiƫ. Eerst nog snel even douchen en dan eens een goede steak naar binnen werken. Dat hebben we deze vakantie nog niet gedaan.

Tot morgen,
Jeroen


2 opmerkingen:

  1. Fijn jullie verslag te kunnen volgen Jeroen en Vinny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben hier in februari gekanoot en verschillende aligators gezien!

    BeantwoordenVerwijderen