vrijdag 20 maart 2015

Dag 14: vrijdag 20 maart The Keys (Key West)

Vandaag stond Key West op het programma. We hadden de wekker om 8u gezet maar waren allebei al om 7u30 wakker. Dan zijn we maar opgestaan en rond 8u15 zijn we gaan ontbijten in The Wreck, het restaurant waar we gisterenavond ook gegeten hebben. Rond 9u ging het dan richting Key West. Dat was nog een uur rijden. We stopten eerst nog bij de Starfish Snorkeling. Hier kan je een snorkeltocht boeken. Dit was ons aangeraden door mensen die ook in ons hotel verblijven. We boekten een tocht voor morgen om 9u. Ze brengen ons met een catamaran naar een koraalrif waar we dan 2 uur mogen snorkelen. Bij het loket zat er een blauwgele ara die ons begroette met 'Hello' en toen we vertrokken met 'Bye'. Grappig. Die gaat morgen op de foto.
Op de Keys werken ze met mile markers (MM). Ons hotel is in de buurt van MM 63 en Key West begint bij MM 4. De weg naar Key West was prachtig. We reden oa over de 7 Mile Bridge. Op bepaalde momenten zie je rondom niets anders dan zee en kleine eilandjes.
Rond 11u reden we een parkeergarage in Key West binnen. Het was ondertussen alweer 80°F (27°C). Warm weer in Florida is heel anders dan bij ons. Het is hier ook heel vochtig. Wat het een pak lastiger maakt. Ook de mensen uit de andere staten van de VS die we al ontmoeten, zeggen dat ook zij dit niet gewoon zijn. Ik mag er niet aandenken hoe dat hier in de zomer moet zijn.
Key West viel ons uiteindelijk toch wel wat tegen. We gingen naar het kerkhof (zelfs dat had een stratenplan), het huis van Ernest Hemingway en het meest zuidelijke punt van de VS. Dit was op zich nog wel interessant maar de rest van Key West bestaat toch vooral uit souvenirwinkeltjes en restaurantjes. Wat het dus heel toeristisch maakt. Wel mooi zijn de huisjes met de bijbehorende exotische bomen en planten. Ook het warme, vochtige weer maakte het er niet aangenamer op. Uiteindelijk was het toch nog 16u toen we vertrokken.
We zijn onderweg nergens meer gestopt en zijn rechtstreeks naar The Wreck gereden voor ons avondeten. Het is ons daar gisterenavond en vanmorgen zo goed bevallen dat we er vandaag opnieuw zijn gaan eten. Ze doen er iedere avond een specialiteit van de dag. Gisteren waren dat ribbetjes en vandaag was het Prime Rib avond. We bestelden allebei een 12 ounce Prime Rib. Je kon ook een 16 ounce bestellen. Maar goed dat ik dat niet gedaan heb want de 12 ounce was al een serieuze castaar. Prime Rib is ook geen magere biefstuk. Er zat redelijk wat vet aan maar dat maakte hem net sappig en lekker. Ik moest moeite doen om hem op te krijgen in ieder geval. Vinnie moest meer dan de helft laten staan. Eigenlijk is dat elke keer het geval voor Vinnie. Soms help ik haar nog wat maar dat probeer ik zoveel mogelijk te beperken want ik moet mijn broeken na deze vakantie ook nog dicht krijgen.
Rond 18u30 waren terug bij ons hotel. We kochten nog wat te drinken in het winkeltje beneden. Daarna zijn we nog even gaan zwemmen. Heerlijk! Het is nu 22u15. Morgen zal de wekker weer om 7u aflopen want we moeten om 8u30 ten laatste bij de Starfish zijn om te gaan snorkelen.

Gereden afstand: 128 mijl/205 km

Groeten,
Jeroen
  Hemingway House
Geen opmerkingen:

Een reactie posten