dinsdag 17 maart 2015

Dag 9: zondag 15 maart Nassau - Great Stirrup Cay (Bahamas)

Vandaag was het alweer onze laatste dag op de Norwegian Sky. Vinnie was weer vroeg wakker. Ze wou de zonsopgang zien maar toen ze rond 8u op het bovendek aankwam was ze te laat. De zon was een kwartier ervoor al opgekomen. Ik ben rond 9u opgestaan. Na een passage langs het uitgebreide ontbijtbuffet wilden we naar het privé-eiland van onze cruisemaatschappij, Great Stirrup Cay, gaan. Maar blijkbaar waren we nog niet aangemeerd. Normaal zouden we al om 8u aanmeren maar dat werd pas 10u. We werden met een overzetbootje naar het eiland met een paradijselijk wit strand en palmbomen gebracht. Er werd ons op voorhand meerdere keren aangeraden om te gaan snorkelen als we op de Bahamas waren. We huurden dan ook snel een duikbril (op sterkte), snorkel en zwemvliezen. Zochten een plekje onder een palmboom op om onze spullen achter te laten en rond 11u doken we de zee in. Het was inderdaad de moeite. We zagen letterlijk vissen met alle kleuren van de regenboog. Spijtig dat we jullie hier geen foto's van kunnen tonen. Er waren een paar grote vissen met tanden. Ik vermoed dat het barracuda's waren. Daar ben ik toch maar met een serieuze boog rond gezwommen. Na een ruim een uur snorkelen gingen we terug het water uit. Dit was echt de moeite.
Op het strand stond ook een podium waar ondertussen een reggaeband speelde. Om 14u zou Flogging Molly hier ook spelen. Dit is toch de meest fantastische plaats waar we tot nu toe een optreden hebben mogen meemaken.
Ook op het eiland was er een uitgebreid buffet. Van het snorkelen hadden we ondertussen ferm honger gekregen dus we installeerden ons met een vol bord op onze ligstoelen onder onze palmboom. Heerlijk! Ik bestelde ook nog een emmer met bier. Dat is hier dus de gewoonte. Je kan apart flesjes bier bestellen maar het is goedkoper om ineens een emmer te bestellen. Dan kreeg je er 5 + 1 gratis. Zowel op het schip als op het strand werd er dan ook massaal emmers met bier besteld. Ook de cocktails zijn hier een belevenis. Dat zijn eerder kuipen. Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat er minstens een liter in de glazen zat. Je kan dan ook zeggen dat er serieus gezopen werd tijdens de 3 dagen op de cruise: emmers bier, flessen sterke drank en kuipen cocktails iets anders werd er precies niet gekocht. En niet inbegrepen in de prijs!
Vinnie is nog een tweede keer gaan snorkelen en zag oa nog een kleine haai. Geen Jaws maar ze was toch fier dat ze er een zag. Ik lag wel goed onder de palmboom met mijn emmer bier.
Ondertussen was Flogging Molly aan hun set begonnen. Het podium stond echter in de volle zon. Daar hadden we geen zin in dus we bleven onder onze palmboom liggen. Wat is het toch fijn omdat telkens opnieuw te typen. De band kon het zelf ook niet geloven dat ze op zo'n locatie optraden. De leden van de andere bands waren ook aanwezig op het strand. Dat viel ook op tijdens deze cruise: de meeste bandleden lopen gewoon tussen de fans. Ze zijn allemaal heel normale mensen die ook niet moeilijk doen als je vraagt om mee op de foto te gaan (zie Vinnie en Frank Turner eergisteren) of even te babbelen. En ze kunnen ook bijna allemaal serieus wat drank verzetten. 
Nog voor het einde van het optreden gingen we weer terug met de overzetboot naar ons schip. Om de grote drukte voor te zijn. We zaten per toeval langs Nigel, de drummer van Frank Turner. Ook nu wou onze groupie weer op de foto. Nigel hier herkende Vinnie zelfs en maakte hier absoluut geen probleem van. Hij trok zelfs gekke bekken.

Eenmaal terug op de boot gingen we naar de kamer om te douchen. Daarna zijn we eerst nog eens langs het buffet gepasseerd. Aan het zwembad speelde ondertussen Mariachi El Bronx waarvan ik gisteren een T-shirt gekocht heb. We hebben ook een T-shirts gekocht van Frank Turner en Flogging Molly die speciaal voor deze cruise gemaakt werden. We bleven nog een hele tijd bij het zwembad waar Vinnie weer op de foto ging met de leden van Beans on Toast. Tjonge jonge wat een groupie.
We zagen daarna nog The Real McKenzies.
Gisteren ontmoetten we al 2 gasten van Scherpenheuvel.  Vandaag geraakten we dan weer aan de praat met 2 mannen van Gent. Heel toffe mannen. Daar hebben we lang bijgestaan en goed gelachen. Zij kenden de meisjes van Gent die we de eerste dag ontmoet hebben ook. Dat bracht het totaal op 9 Belgen.
Frank Turner speelde nog om 22u in de theaterzaal. Vinnie beleefde ook nu weer een primeur: voor het eerst maakte ze een optreden van haar Frankske niet vanop de eerste rij mee. We zaten boven op het balkon van de zaal. Daar hadden we een goed zicht en het was weer een prima optreden.
Het laatste feit van de cruise was een punkrock karaoke aan het zwembad waarbij zowel de fans als sommige bandleden klassiekers uit het genre brachten. De ene slaagde daar al wat beter in dan de andere. Maar het was een perfecte afsluiter van de cruise. Rond half 2 vielen we dan moe maar voldaan op onze bedden. Het feest ging boven ongetwijfeld nog tot in de vroege uren verder maar wij waren stikkapot.

Groeten,
JeroenThe Real McKenzies

 Frank Turner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten