dinsdag 17 maart 2015

Dag 10: maandag 16 maart Miami Beach

Vanmorgen zou de boot al om 7u aankomen in de haven van Miami. We hadden echter nog tijd tot 9u30 om te ontbijten en te vertrekken. Rond 8u15 schoten we wakker van de wekker. Dus snel kleren aan en naar het ontbijt. Het was nog steeds even uitgebreid als de vorige dagen. Ik heb een nog een paar foto's gemaakt vanop het bovendek van de skyline van Miami en rond 9u30 gingen we weer gepakt en gezakt van de Norwegian Sky. Aan alle mooie liedjes komt helaas een einde. De tweede cruise werd ook al aangekondigd. Volgend jaar zelfde periode. Voor ons zal het echter een once in a lifetime experience geweest zijn. Maar eentje die we ons nog heel lang zullen herinneren.
Na de vlotte douanecontrole namen we een taxi naar het San Juan Hotel. Dit is onze verblijfplaats de volgende 2 nachten in Miami. Eigenlijk Miami Beach om precies te zijn. Het was ondertussen bijna 10u30 toen we in het hotel aankwamen. Onze kamer was nog niet vrij maar de vrouw achter de balie deed alle moeite. Rond 11u mochten we dan op de kamer. We waren zo afgepeigerd dat we de koffers lieten vallen en op ons bed ploften. Vinnie maakte nog het verslag van onze tweede dag op de cruise.
Het was al 14u door toen we terug buitenkwamen. We aten nog een stuk pizza langs ons hotel. En dan eerst maar even Miami Beach en de befaamde Art Deco District verkennen. Het was weer flink warm: zo'n 30°C en een vochtige lucht. Gelukkig staat er hier wel heel wat wind langs de kust. We wandelden langs de Art Deco hotels tot aan de pier van South Beach. Eigenlijk stelde het allemaal niet zo heel veel voor vonden we.
Er vertrok opnieuw een cruiseschip uit de haven. Tiens kenden we dat schip niet? Het was inderdaad de Norwegian Sky. Enkele uren later alweer op pad volgeladen met nieuwe vakantiegangers. Toch wel heel toevallig dat we hier net passeerden.
We gingen terug naar ons hotel voor een douche. Geen overbodige luxe met dit plakkerige weer. Het was ondertussen al bijna 20u30 en we wilden nog iets gaan eten. De man aan de balie van ons hotel raadde een Italiaans restaurant aan. Dat leek ons wel wat en heel ver was het niet. Ideaal dus. Het was er echter druk en duur. We hebben wel lekker gegeten maar 100$ inclusief tip was toch wel prijzig. De ober was dan ook nog niet tevreden met zijn fooi. Het moest allemaal nogal snel vooruit gaan vonden we en vriendelijk waren ze ook al niet dus we hadden maar 10% tip gegeven. Op weg naar ons hotel bekeken we de prijzen van enkele andere restaurants en het blijkt hier allemaal duur te zijn.
Ik kocht nog wat pintjes in de liquor store langs ons hotel. Op de kamer heb ik nog wat aan de blog gewerkt. En om 00u30 gingen de lichten uit. We waren bekaf.

Groeten,
Jeroen
De Norwegian Sky vaart alweer uit


Geen opmerkingen:

Een reactie posten