woensdag 25 maart 2015

Dag 19: woensdag 25 maart Tarpon Springs - Crystal River - Tarpon Springs

We stonden vandaag om 8u op. Aangezien Vinnie gisteren bijna letterlijk opgegeten is door de vervelende kleine vliegjes heeft ze vannacht slecht geslapen. Nochtans lag ze al ferm te maffen toen ik nog aan de blog bezig was gisteren. Ze was blijkbaar om 1u wakker geworden en pas om 5u terug in slaap gevallen. Hopelijk betert dat de volgende dagen.
Na het ontbijt tankten we eerst onze sportbak vol en gingen we naar de winkel voor de picknick. Vandaag stonden Crystal River en Homosassa Springs op het programma. Deze plaatsjes liggen vlakbij elkaar en was een dik uur rijden.
Door de vele verkeerslichten en wegenwerk kwamen we pas om 11u30 aan bij het Crystal River National Wildlife Refuge. Hier kan je in de wintermaanden heel veel zeekoeien zien. Aangezien het al bijna eind maart is, zijn de meeste dieren al terug verder de Golf van Mexico in. In de winter komen ze in de warme waters van Florida overwinteren. Als het warmer begint te worden trekken ze echter terug weg. Pech voor ons dus want waren we aan het begin van onze vakantie hier naartoe gekomen dan hadden we er blijkbaar nog tientallen gezien in de waters van Crystal River. Maar toen paste dat helaas niet in onze planning. Je kan hier ook met deze dieren zwemmen en er lagen ook nog wel wat mensen in het water maar of ze nog zeekoeien gezien hebben dat weten we dus niet zeker. Volgens de ranger van het Wildlife Refuge zouden er nog wel een paar rondzwemmen. Maar we hebben het toch maar niet gedaan.
Het was ondertussen al 12u30 en besloten onze picknick dan hier maar op te eten. Terwijl we zaten te eten, zat er een rode kardinaal in de boom te fluiten. Dit vind ik echt een prachtige vogel dus we hebben dan ook geprobeerd om hem mooi op foto vast te leggen.
Daarna reden we naar het Homosassa Springs Wildlife State Park. Ook hier zitten in de winter veel zeekoeien maar dat bleek vandaag dus ook niet meer het geval te zijn. Dit park is eigenlijk meer een soort dierentuin. Maar wel één in een prachtige omgeving en mooie grote, (meestal) open "kooien". We werden met een bootje naar de ingang van het park gebracht.
Ze hebben hier oa 4 lamantijnen of zeekoeien in gevangenschap. Dit waren echt kolossen. We hebben er een uitleg over gevolgd terwijl ze de dieren kroppen sla voerden. Tot eind maart worden ze binnen een hek gehouden omdat dan de in het wildlevende zeekoeien in het water rondom het park zwemmen. Vanaf april mogen ze echter vrij rondzwemmen in een veel groter gebied.
In het park hadden ze oa ook een grote poel met uit de kluiten gewassen alligators, zwarte beren, een Florida panter, otters en heel veel vogels. Allemaal dieren die in Florida voorkomen. Behalve dan het gepensioneerd nijlpaard dat blijkbaar in de jaren 50 en 60 in heel wat reclamespots, films en tv-series meegespeeld had. Nadat de eigenaar gestorven was, heeft het dier hier een nieuwe thuis gekregen.
Onze dag was begonnen met een lichte tegenvaller omdat er bijna geen lamantijnen meer in de regio waren maar dit park maakte veel goed. We hebben veel foto's gemaakt. Vooral ook van de vogels die in de bomen van het park hun nesten gemaakt hebben. En ook hier ging er weer een rode kardinaal mooi op de foto.
Om17u gingen we met een trammetje terug naar de uitgang van het park dat om 17u30 de deuren sloot. Het verkeer ging precies een pak vlotter dan vanmorgen. Om iets na 19u kwamen we terug aan bij ons hotel. Snel omkleden en naar een steakhouse vlakbij ons hotel. De steaks waren weer superlekker. Het is nu 22u30. Seffens eerst douchen, even tv kijken (dat hebben deze vakantie amper gedaan) en van een pintje en een glaasje wijn genieten. Morgen gaan in Clearwater de zee op om dolfijnen te spotten. Hopelijk hebben we dan meer geluk dan vandaag met de lamantijnen. Als we nog tijd hebben gaan we zelfs de culturele toer op want in Sint Petersburg willen we het Dali museum bezoeken. Om dan uiteindelijk na een lange dag te eindigen in Naples.

Gereden afstand: 122 mijl/195 km

Groeten,
Jeroen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten