donderdag 12 maart 2015

Dag 6: donderdag 12 maart Cocoa Beach - Fort Lauderdale

Gisteren was ik nog vergeten te vermelden dat we onderweg ook onze eerste regendruppels kregen. 2 minuutjes en het was voorbij. Voor de rest was het een zwoele dag gisteren met temperaturen rond de 30°C. Zo moet dat dus.

En het verslag van vandaag. We stonden om 7u op want vandaag stond het Kennedy Space Center op Cape Canaveral op het programma. De deuren van KSC gingen om 9u open en we wilden zo vroeg mogelijk binnen. Ik had op voorhand gelezen dat het aan te raden was om de eerste bustoer te nemen. Deze vertrok al om 9u45 en daar zaten we dan ook op. De chauffeur wist veel interessants te vertellen. We werden gedropt bij een grote hal volledig gewijd aan het Apollo-programma. In de hal waren er oa een indrukwekkende raket en andere ruimtetuigen te zien. De Amerikanen zijn fier op hun land en NASA. Dat werd hier dik in de verf gezet maar het stoorde absoluut niet. We vonden het in ieder geval heel interessant allemaal.
De bus bracht ons terug naar het visitor complex. Daar gingen we naar het gebouw van de space shuttle Atlantis. Na een introductiefilm kreeg je meteen de echte Atlantis te zien die het gebouw hing. Je kan hier ook een "echte" Shuttle Launch Experience meemaken. Dat deden wij ook natuurlijk. De simulatie duurt een vijftal minuten en je wordt een beetje door elkaar geschud.
De mensen met wie we gisterenavond in het restaurant aan de praat geraakte vertelde dat vooral de 2 films die in het IMAX-theater gedraaid worden de moeite waren. Dus dat was ons volgende doel. het was ondertussen al 13u door en om 13u30 begon er een film. Het was een 3D-film (met van die belachelijke brilletjes dus) over oa ISS, de Marsreizen en het nieuwe ruimtevaartprogramma Orion.
Toen we buiten kwamen was het al bijna 14u30 en we wilden eigenlijk tegen 15u richting Fort Lauderdale vertrekken. De tweede film lieten we dan ook voor wat het was. We gingen nog snel even de giftshop binnen voor een paar souvenirs.
Vanavond wordt er op Cape Canaveral een raket gelanceerd maar daar kunnen we helaas niet voor blijven. Fort Lauderdale is nog een 3-tal uren rijden en anders wordt het veel te laat. Dat zou anders wel de kers op de taart geweest zijn voor deze dag. Toen we vanmorgen stonden aan te schuiven voor de bus hoorden we ineens Vlaams. Achter ons stond een koppel met 2 jonge kinderen. We hebben even met hen gepraat. Zij bleven wel op Cape Canaveral voor de lancering van de raket vanavond. Toch wel spijtig dat we dat niet kunnen meemaken.
Rond 15u vertrokken we dan richting Fort Lauderdale. Het grootste gedeelte van de route ging over de drukke I95. Het begin ging vlot maar vanaf Palm Beach begonnen de files. Maar volledig stilstaan was het gelukkig nooit. Het ging een pak trager maar we verloren uiteindelijk maar een goed halfuur. Rond 18u45 kwamen aan bij het Rodeway Inn hotel in Fort Lauderdale, ons thuisbasis voor vannacht.
Na het inchecken gingen we meteen eten in het de sportsbar langs ons hotel. Ik nam ribbetjes en Vinnie een hamburger. Ongelofelijk hoe lekker ze de ribbetjes in de VS klaarmaken. Helaas had ik mezelf overschat en beter een halve portie genomen want ik heb bijna de helft moeten laten staan.
Het is nu al 22u door. Morgenvroeg gaat het richting Miami waar we de auto moeten inleveren en om 12u moeten we in de haven zijn de cruise. Seffens eerst nog snel de koffer herschikken en dan kruipen we erin. We weten niet of we de volgende dagen op de cruise wifi hebben dus misschien dat de volgende verslagen een paar dagen op zich zullen laten wachten.

Gereden afstand: 216 mijl/346 km

Groeten,
Jeroen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten